In De Schuldsanering:”Ik Kan Gewoon Niet Meer..Ik Wil Dood, Maar Durf Niet”

armoede

Dit is aan de orde van de dag in Nederland. Wat heeft dit met het verdwijnen van contant geld te maken? We relateren het bestaan van contant geld continu aan privacy en vrijheid. Wat je hier ziet, is dat de vrijheid van de mens waar dit over gaat, vernietigd is. Ze is in een Kafka terecht gekomen die onbeschrijfelijk, onbegrijpelijk, onbevatbaar is. Zou contant geld verdwijnen, zouden alle mensen die buiten “het systeem” gevallen zijn, helemaal niets meer kunnen uitrichten: ze hebben geen pinpas en ze kunnen dan niet eens meer bedelen. Bedelen wordt dan in natura.

“Wat heeft dat met mij te maken?”: heel veel mensen die zich deze situatie, laten we zeggen tien jaar geleden, onmogelijk konden voorstellen, zitten er nu midden in. En we doen een voorspelling: dit explodeert. Want het is ontworpen.

Wat maakt dat mensen andere mensen in deze situatie duwen?

iedereen kan bewindvoerder zijn, je hoeft er niets voor te kunnen. Je hoeft alleen maar benoemd te worden. Doordat de bewindvoerder niet goed weet wat hij doet en daardoor zijn werk niet goed uitvoert lopen de schulden alleen maar meer op. Vaak worden betalingen en regelingen niet (goed) uitgevoerd waardoor de mensen in de schuldsanering met een grotere schuld opgezadeld zitten dan waarmee ze begonnen zijn. En dat gebeurt helaas heel vaak vandaar deze schrijnende situaties.

De meeste posts die we de afgelopen tijd plaatsen, zijn posts die bewust maken. “Maar” we moeten ook wat DOEN. Daar gaan we binnenkort de nadruk op leggen. 

Artikel via de lange mars, door Rob Vellekoop: in-de-schuldsaneringik-kan-gewoon-niet-meer-ik-wil-dood-maar-durf-niet

Ik kan gewoon niet meer! Ik kwam in 2010 met schone lei uit de schuldsanering, tijdens de schuldsanering werd ik chronisch ziek en 100% afgekeurd. De belasting en loonstroken gingen via de bewindvoerder. Ik heb geen kaas gegeten van belasting en een wettelijk toegewezen bewindvoerder zou je moeten kunnen vertrouwen.

Die bitch heeft nooit doorgegeven dat ik niet meer werkte dus ik kreeg een toeslag doorbetaald waar ik geen recht op had. Ik heb 3 maanden van een schone lei kunnen genieten, toen kwam de ene toeslag na de andere toeslag binnen van de belastingdienst. Ik kan niks bewijzen omdat mijn toenmalige huis is verbrand (brandstichting) De belastingdienst kan alleen zien dat het per adres ging (zeggen ze) Ik heb een gedeelte van 2009 nog wel 100% gewerkt dus een tijd wel recht gehad op die toeslag. (over die toeslag kwam ik pas na de schuldsanering achter via het juridisch loket) Dus ik heb 3 jaar lang nu een toeslag van 2009 betaald helemaal. Op 19 mei jongstleden is de beslaglegging van de belastingdienst opgeheven.

En wat doen ze nu? Ineens heb ik ook nog 2010 schuld bij die krengen dankzij die bewindvoerder, dus ze willen mijn vakantiegeld niet terugstorten naar het UWV. Die me hierin ondersteunt, ze bellen ook steeds en geven me de namen door bij wie ik moet zijn, maar het lukt NIET. Uiteindelijk hadden we ook de wet tegemoetkoming chronisch zieken, die is opgeheven per 2015, dat kon je aftrekken van de belasting.

Inderdaad ik kreeg 595 euro terug. Niet dus! Verrekend met diezelfde schuld waar mijn vakantiegeld heen is. 1300 euro …. En door de hoge kosten ik heb een WIA uitkering van 813 euro, maar daar ging dus 83 euro af van die belasting en toen kon ik de ziektekostenverzekering niet meer betalen met die eigen bijdrage. Dus nu zit ik in de wanbetalingsregeling en trekken ze me 141 zo van mijn wia uitkering af dus ik hou 600,33 netto over daar moet alles van af (vaste lasten). Huurtoeslag is 214, de huur 510 per 1 juli, dan gas 95 internet enz. Want wat is er nu weer gebeurd, dat kon er ook nog wel bij. De ziektekosten eigen bijdrage (ik dacht eerst dat die 40 euro extra aflossing was van de eigen bijdrage, maar dat bleek gewoon een boete te zijn) Nu hebben ze me de zorgtoeslag ook afgepakt en heb daarop een vrij te laten bedrag van 10 euro..

Ik wil niet meer leven. Ik heb vanaf 2007 van het minste van het minste moeten rondkomen en nog steeds ik kom er nooit meer uit. Bewindvoering zou ik zo graag willen, maar het vertrouwen is weg wie is nog te vertrouwen?? Als ik mijn medicijnen niet meer neem ga ik dood, maar ik kan ze ook allemaal tegelijk innemen dan ga ik ook dood.

Ik durf niet, ik huil de hele dag. Ik zie iedereen lekker op vakantie gaan, nieuwe kleren (wat is dat?0 en door die medicijnen ben ik ook nog eens enorm gegroeid, van maat 40 naar 54 dus ik zit maar binnen) zoveel mogelijk iets doen kan ik toch niet en in die oude rotzooi wat ik draag schaam ik me kapot. Mijn kinderen wonen bij hun vader die kan ze wat bieden. Ze komen wel langs, maar ik ben al zover dat ik dagelijks over de dood nadenk. Ik durf niet. ik heb nog nooit bergen gezien. 28 jaar gewerkt, nooit een uitkering gehad en dan word je ziek.

Ik ben OP!! helemaal OP.. En met mij zullen er wel veel meer zijn. Ik ben wezen demonstreren, maar er waren amper mensen. Het haalde zelfs hart van Nederland niet.. Om te huilen. Online schreeuwt iedereen maar niemand doet wat.. Er komt een dag dat ik het lef heb en dan ga ik hopelijk naar een plaats waar geen kapitalisme heerst maar liefde en rust.

Dit is mijn verhaal en zo zit er achter iedere arme medemens een verhaal. Mijn kinderen zijn een rijkdom maar ik zie ze amper. Nu ze zijn pubers en die willen niet logisch bij hun mama of papa zitten. Maar ik voel me zelfs voor hen tot last. Ik kan niet meer met ze dollen of leuke dingen doen, bijvoorbeeld naar de bioscoop of zoiets.. Dat doet zo’n pijn. Eens komt de dag, ik hoop dat het niet meer lang duurt! Ik haat deze regering tot op het bot!!! En al die kapitalisten en graaiers. Ik begin soms zomaar hysterisch hard te huilen als ik dat vieze wijf Edith Schippers op tv zie. Dat kreng heeft me ook opgezadeld met een hoge zorgschuld en met mij velen.. Ik zou zelfs een staatsgreep niet meer erg vinden sterker nog ik hoop het, want ik ben bang dat je deze gek (Rutte) nooit meer weg krijgt..

Ik hoop dat dit geplaatst wordt, ik word niet gehoord dit mocht niet in de krant onder een soortgelijk artikel.. SJ

 

 

 

Eén reactie

  1. Triest verhaal dit. Toch kan het eigenlijk iedereen overkomen. Cash geld moet blijven. Al was het alleen maar om zwervers e.d. regelmatig wat toe te stoppen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *