Een overdenking voor Kerst

 

Wat is dat, “wakker zijn”? Wat is de betekenis ervan, wat houdt het in? En de “belangrijkste” vraag: wat verandert er door?

Is wakker zijn dat je weet wat er speelt? Of is wakker zijn ook dat je weet hoe je je zodanig moet verhouden tot dat weten, dat je ook in de actie komt om het te veranderen? Móet het überhaupt veranderen? Vanuit welke houding zou dat moeten? Vanuit een houding van boosheid, frustratie, of juist liefde? Liefde voor wat, en voor wie?

Wat doet het met je, dat je weet dat het “niet goed” is: chemtrails, vaccinaties, geldschepping en rente, gmo’s en patenten op voedsel, fossiele vs vrije energie, false-flag aanslagen, het verdwijnen van contant geld en (daarmee) de aantasting van onze privacy en vrijheid? Wat doen de berichten over oorlog, armoede, ontbossing, milieuvervuiling met je? Laat je daardoor in een lage trilling brengen? Word je er moedeloos van, of gefrustreerd, of juist strijdbaar, of gieren de gemengde gevoelens door je heen? Heb je het gevoel “wat kan ík er nou aan doen”? En als je het gevoel hebt dát je er wat aan kunt doen, weet je dan wát je eraan kunt doen? Kun je het opbrengen om je er liefdevol toe te verhouden? Ben je in staat om met compassie te kijken naar de mensen die dit allemaal “aanrichten”? Kun je er liefdevol over praten met andere mensen? Belicht jij het donker, of ontken je het? Laat jij je licht schijnen in het donker, over de donkere dingen? Ben je bitter of doe je je ding met humor? Ben je licht of zwaar?

Is wakker zijn beter dan schaap zijn? Ervaar je een tweedeling tussen wakkeren en schapen? Of zie je het als dat iedere mens haar eigen proces heeft? Is dat wat we in de buitenwereld zien de weerspiegeling van onze collectieve staat van bewustzijn?

Wie ben jij in deze? Ben je informatie aan het verzamelen? Ben je je eigen verhouding tot dat-wat-is aan het bepalen? Ben je een toetsenbordterroristje, een leunstoelactivist? Of sta je bij elke demonstratie vooraan? Stuur je brieven, organiseer je bijeenkomsten? In welke fase van het wakker-worden-proces sta jij? Wel roepen maar niet doen, is dat wakker? Wat doe jij, dus? Waarom zijn er mensen die niks doen? Zijn ze bang? Waar zijn ze bang voor? Om voor gek verklaard te worden, of opgepakt wegens opruiing? Waarom collaboreren zoveel mensen met het “systeem”? Wat maakt dat de ene mens, “omdat het nou eenmaal mijn werk is”, de andere mens schade toebrengt?

we are all one

 

Wat zijn voor jou de wezenlijke waarden hierbij? Is alles één, zijn wij allen één? Is er zoiets als een collectief bewustzijn? Ken je de honderdste aap? Is integriteit voor jou belangrijk? Doe je wat je zegt en ben je duidelijk in het communiceren wat je doet?

Kun je luisteren? Of praat je liever? Ben je veroordelend of ben je oordeelloos? Welke keuzes maak je? Neem je de volledige verantwoordelijkheid voor je keuzes? Accepteer je ook de consequenties ervan? Stá je voor wat je zegt en doet?

Wat willen we met deze vragen? Laten we daar dan maar even zelf antwoord op geven. Wat we ermee willen laten zien, is dat we accepteren dat elk mens doet wat hij doet. Dat de wereld is zoals ze is. En dat dat goed is. Anders was de wereld wel anders.

Waarom dan al deze vragen, en waarom maken we ons druk voor het behoud van contant geld? Dat weten we niet helemaal zeker, maar in ons hart voelen we de wens om in vrijheid te leven. In schoonheid en harmonie. Omdat dat liefde is. En dat willen we uitdrukken.

 

Wat we iedereen – en vooral onszelf – wensen, is dat we vanuit de liefde die we zijn, met de liefde van ons hart en het bewustzijn van die liefde, de dingen doen die we doen – wat we ook doen. Dat we licht brengen.

 

We wensen iedereen een heel fijne kerst, en een 2016 met veel licht ….. en contant geld.

 

Namens handjecontantje.org,

Miranda Slob en Kees van de Water

 

P.s.: Vragen, vragen, vragen…. Hoe was het ook al weer met dat spreekwoord: één gek kan meer vragen dan tien wijzen kunnen beantwoorden. Maar ja, dat spreekwoord is zóóó 3D

 

bewust wakker kerst

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *