BewustWakker – Trainingen in integere communicatie

Inleidend…

Handjecontantje.org is opgericht om onze vrijheid te behouden Рdat wat er nog van over is. Wezenlijker: om ervoor te zorgen dat we écht vrij wórden. We willen de beweging terug maken; van onvrijheid en schijnvrijheid naar echte vrijheid.
De ingang die we met handjecontantje.org gekozen hebben is – het behoud van – contant geld.
Het doel is de vrijheid; de ingang is contant geld; en het middel tot het doel is het verbinden van mensen opdat ze gezamenlijk in de actie komen, doen!
En dat doen vanuit en bepaalde mate van integriteit. Omdat we een groeiende community van bewust-wakkere mensen willen.

Deze trainingen zijn een coproductie van Stichting handjecontantje.org en BewustWakker.org (stichting in oprichting)

Wat kan de training Integere Communicatie je brengen?

Vooral de mensen die voelen dat zvlinder_op_zonnehoede de laatste tijd bew√ļster worden van de wereld en de globale ontwikkelingen, hebben baat bij groei in de wijze van communiceren. Het blijkt namelijk dat ook onze ‚Äėoude taal‚Äô vraagt om vernieuwing…. We zullen directer met elkaar communiceren, in respect, maar vooral om
duidelijkheid te bekrachtigen en onduidelijkheid te minimaliseren. Deze training geeft je heel veel inzichten en handvatten waardoor je je beter thuis gaat voelen in deze wereld die momenteel flink in beweging is, in meerdere opzichten.
Wat kun je zelf doen en hoe doe je dat dan, zodanig dat je er energie van krijgt en nóg meer in je kracht komt te staan?

Wat ís integriteit en wat is integere communicatie?
Onze definitie van integriteit is ‚Äúzeggen wat je doet en doen wat je zegt‚ÄĚ. Integere communicatie is een manier van communiceren die de ander¬†uitnodigt¬†te onderzoeken; in zichzelf en in de buitenwereld op zoek te gaan naar waarheid.
Die communicatie stoelt op een aantal voorwaarden: de realisatie dat alles wat je tegen een ander zegt, je in wezen in de spiegel zegt; en dat jouw emotie alleen maar laat zien waar JIJ in geraakt wordt/bent; het zegt in principe niets over het onderwerp van je emotie.

Waarom is dit belangrijk?
Omdat je emoties vaak je manier van communiceren bepalen – en het integriteitsgehalte. We hebben in de afgelopen maanden dat we met handjecontantje.org bezig zijn, ontdekt en ervaren dat er een grote noodzaak is aan integere communicatie. Omdat: we zitten niet in een financi√ęle crisis, of een milieu- of vluchtelingencrisis; we zitten in een bewustzijnscrisis. In een situatie waarin we zijn¬†geconditioneerd¬†om niet integer te zijn. Als je het aan mensen vraagt: iedereen wil vrede, voorspoed en vrijheid voor de hele wereld. Waarom hebben we die dan niet?

Omdat we iets anders doen dan wat we zeggen.

We realiseren ons dat er heel veel aan de hand is, en dat het de kunst is om zo te kijken dat je niet in allerlei negatieve emoties belandt. Dat heeft drie voordelen: je blijft een vrolijk mens, je blijft in je energie én je komt in actie. Op een manier waarmee je andere mensen inspireert hetzelfde te gaan doen.

Introductietrainingen
Komende maanden hebben we drie introductietrainingen gepland, zodat we met deelnemers kunnen afstemmen waar behoefte aan is, en om aan de hand van feedback de training definitief vorm te geven. Na de zomervakantie starten we met de training in zijn definitieve vorm.

De training wordt gegeven door Miranda Slob en Kees van de Water

Praktische en overige data introductietrainingen

 • Data en locaties:
  • Maarssen: vrijdag/zaterdag 22/23 april ;
  • Baarn: vrijdag/zaterdag 20/21 mei;
  • Groningen: vrijdag/zaterdag 3/4 juni
 • Tijd: zowel de vrijdag als de zaterdag van 10u tot – uiterlijk – 18u.;
  ontvangst om 9.30
 • Deelname: voor deze drie trainingen hanteren we een¬†introductieprijs van¬†‚ā¨ 75,= . pp per training. Daarna is de prijs van de training¬†‚ā¨ 175,= . Prijzen zijn¬†p.p. ¬†inclusief koffie/ thee en biologische lunch
 • Opgave en informatie: info@handjecontantje.org

Download hier de flyer van de training.

 

Data trainingen najaar:

 • vrijdag en zaterdag 9 en 10 september
 • vrijdag en zaterdag 30 september en 1 oktober
 • vrijdag en zaterdag 20 en 21 oktober
 • vrijdag en zaterdag 11 en 12 november
 • vrijdag en zaterdag 2 en 3 december

2 reacties

 1. Lilian Steenvoort

  Hallo,

  Deze training komt wat mij betreft als geroepen. Eigenlijk ben ik alleen maar boos, ontzettend boos.
  Tegelijkertijd vraag ik me steeds maar af hoe “we” deze gruwelijkheden kunnen laten gebeuren. En ik voel me niet verbonden met de “we”.
  Ik zou graag de training van 20/21 mei willen volgen. Ik hoop dat er nog plaats is.

 2. Pingback:Vrijheidslezing handjecontanje.org bij Kanexia Baarn maandag 2 mei a.s. | Handjecontantje.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *