Terug van vakantie! – en wat zijn de plannen?

Handjecontantje.org is jarig geweest! Op 30 augustus 2015 ging onze site live. En we zijn zo stom geweest om dat te vergeten. Nou ja, er zijn belangrijkere dingen. En felicitaties zijn alsnog welkom :-).

strandstoelen

Handjecontantje.org is weer terug van vakantie en die tijd hebben we gebruikt om terug te kijken en vooruit te blikken. Kijken wat er het afgelopen jaar is gebeurd, en vooruit te kijken naar wat we met die ervaringen in het komende jaar aan intenties willen neerzetten.

De terugblik

kantoortuin

Na ons geslaagd monetair symposium van 2 juli j.l. hebben wij (Kees en Miranda) een paar weekjes vakantie genomen. Dat was het sluitstuk van een jaar waarin we zes lezingen hebben gegeven door het hele land, twee BewustWakker bijeenkomsten in Maarssen (op 30 januari en 5 maart) en veel connecties hebben aangeknoopt met mensen in en buiten ons vakgebied om samen te gaan werken. “Verbinden” is – naast de inhoudelijke kant van het behouden van contant geld, privacy en vrijheid – het belangrijkste thema van handjecontantje.org. We zijn heel gelukkig met de inhoudelijke ontwikkeling van wat we doen, echter veel minder tevreden met ons bereik: we bereiken te weinig mensen in relatie tot het belang van onze boodschap en intentie.

 

De vooruitblik

Ons doel is bekend – het behoud van contant geld, privacy en vrijheid -en de manieren waarop we dat willen bereiken zijn samenwerken, verbinden, bundeling van kennis, aanvulling van kwaliteiten en netwerk. Eigenlijk zijn die “manieren waarop” een nevendoel: het is ontzettend nodig dat de mensen gáán samenwerken, elkaar aanvullen en vooral: dat ze zich gaan realiseren dat we niet van elkaar afgescheiden zijn, dat er niet eens afgescheidenheid bestáát, of we dat nou begrijpen of niet.

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we daar nog niet heel goed in slagen – en dat is precies de kernintentie die we voor het tweede levensjaar van handjecontantje hebben geformuleerd. Even heel gemeen: het behoud van contant geld, privacy en vrijheid is eigenlijk het middel. En de eenheid (samenwerken, elkaar aanvullen en vooral: dat we ons gaan realiseren dat we niet van elkaar afgescheiden zijn) is het doel.

Op het moment dat we weten dat we allemaal één zijn, één energie: wat is dan het belang en de rol van contant geld? En hebben we dat dan nog wel nodig? Want waarom is contant geld nu nog zo belangrijk? Omdat het de weg is naar behoud van het kleine beetje vrijheid dát we nog hebben, en de weg naar het totaal terughalen van onze vrijheid, het realiseren dat we al vrije wezens zijn, zodat we ons ook als zodanig gaan gedragen.

Het enige dat hiervoor nodig is, is het besef daarvan.

vrij zijn

Dus wat gaan we doen – en hoe willen we dat doen?

Om te beginnen komt er een tweede monetair symposium op 29 oktober a.s. in Maarssen. Het thema dat we aan het uitwerken zijn voor het symposium, is “elkaar ondersteunen en versterken in de fase van ontwaken waarin we zitten…”. Waarom dit thema: omdat we allemaal voelen dat er wat moet gebeuren, dat we iets willen doen, en dat we daar ieder voor zich nog een bepaalde mate van onmacht in voelen. Daarin willen wij met elkaar  tijdens het symposium nieuwe wegen vinden.

 

Een ander wezenlijk punt is dat we op zoek zijn naar een manier om onze vrijheid te realiseren, om ons ons vrij-zijn te laten beseffen, en dat te vertalen naar dagelijks handelen. Dingen doen waardoor de grip van de overheid hetzelfde effect krijgt als druppels op een gloeiende plaat. Daar broeden we op, en daar krijgen we graag tips voor :-).

Samengevat: er zit een hele hoop in de planning. We zijn inmiddels na deze vakantie weer met volle energie aan de slag. Daarbij realiseren wij ons steeds sterker het belang van het samen doen, dus bij deze de meer-dan-uitnodiging om het samen met ons te doen.

We horen/zien graag jouw reactie!

 

Hartelijke groet,
Kees en Miranda

3 reacties

  1. Ben je wel eens overvallen met een volle kassa contant geld?
    Geen Prettige gebeurtenis.

  2. Wij zijn nog nooit overvallen, en dus ook niet met een volle kassa geld. We kunnen ons voorstellen dat dat inderdaad geen prettige gebeurtenis is.
    Maar wat is de achtergrond van je vraag eigenlijk? Die stel je vast niet zomaar?

  3. They who give up essential liberty to obtain a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.

    -Benjamin Franklin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *