Waarom stemmen?

Vandaag posten we een tekst van Norbert Pols omdat hij hierin vragen stelt waar we best eens over na mogen denken. Waarom stemmen we eigenlijk en wat is het doel daarvan, met andere woorden wat levert het op?
stembiljet
 
Wat zijn je verwachtingen als je wel gaat stemmen? Verwacht je niet bedonderd te worden? Nu niet, of zo … wat zou je willen veranderen in deze maatschappij en, is er een partij die die wens voor je gaat waarmaken? Waarop heb je voorgaande keren gestemd en is er iets van het partijprogramma terechtgekomen in het beleid? Kun je daar een eerlijk antwoord op geven en straks toch weer gaan stemmen?
 
Hoe goed ben je op de hoogte van de politieke problemen die er spelen in Nederland en het buitenland? Adresseer je slechts één probleem omdat alleen dat je bezighoudt of heb je een overzicht in hoe problemen in elkaar grijpen en, jouw wereld negatief beïnvloeden? Gaat het over jou alleen of over iedereen? Zou niet iedereen hetzelfde willen als jij of ben jij uniek en alleen? Wat wil je eigenlijk? Hoe wil jij leven en wat is de invloed van de politiek daarop? Wil die politiek hetzelfde als jij of, hebben jullie eigenlijk tegengestelde belangen?
 
Durf je jezelf vragen te stellen of laat je die formuleren door hen die de antwoorden al hebben? Wat beheerst je leven? Wat motiveert de acties die je neemt? Werk je primair om in je levensonderhoud te voorzien of is dat slechts een hobby? Voel jij je veilig zonder geld of baart geld je weleens zorgen? Ben je bang dat er wordt ingebroken of dat men je fiets steelt? Waarom interesseert het je dan niet hoe geld tot stand komt? Waarom weet je niet dat als geld vanuit de samenleving werd gecreëerd en er geen rente zou worden geheven over nieuw gemaakt kapitaal, we niet meer dan 10 uurtjes per week zouden hoeven te werken voor hetzelfde resultaat?
 
Juist, dat heeft geen partij je verteld want, die zijn allemaal van de bank. De werkelijkheid is dat jij je een slag in de rondte werkt om een select clubje mensen ontzettend rijk te maken. Die gasten hebben daarmee zoveel macht verzameld dat ze overal de politiek beheersen. Daarom weet je niets en daarom gaan ze je dat niet vertellen. Geef je je stem nog alleen af aan de partij die mensen hierover informeert, dan kun je 15 maart thuisblijven. Er is namelijk geen partij die je dit gaat vertellen.
 
Ga je toch stemmen, dan weet je bij deze dat je bedonderd wordt met het geen dat niet in het partijprogramma staat. Sterker nog, als jij gaat stemmen, dan stem je met deze roof in. Dan geef je aan wel gelukkig te zijn met de manier waarop je genaaid wordt en vraag je gewillig om meer.
Natuurlijk schep ik er geen behagen in je dit te moeten vertellen maar, je gaat niets veranderen door te blijven stemmen. Keer op keer ga je weer met geloof, hoop en liefde naar de stembus en keer op keer wordt je bedonderd. Misschien wordt het tijd je gedrag te veranderen want, iedere keer het zelfde experiment uitvoeren omdat je een ander resultaat wilt zien gaat niet werken. Dat deed het nooit en dat zal nooit anders zijn.
 
Bron: Norbert Pols

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *