Alice in Coronaland* – het perfecte alibi…

“Wat zien ik!?”

Het coronavirus is niet meer uit het nieuws weg te slaan en het heeft grote gevolgen: evenementen en activiteiten worden afgelast. Uitverkochte zeep, handgel en mondkapjes. Mensen in quarantaine en thuis-isolatie, reisverboden. Angst voor contact. Onduidelijkheid over wat corona nou eigenlijk is en grote bezorgdheid. Steden, en delen van landen gaan op slot. Contant geld in de ban. Beurzen storten in en de economie komt volledig tot stilstand. 

Wat gebeurt er nou eigenlijk écht?

Wat maakt nou dat mensen massaal in de angst schieten voor iets waarvan ze eigenlijk niet eens weten wat het is? Per jaar sterven er wereldwijd 9 miljoen mensen aan honger; 500 duizend door oorlog en andere vormen van moord. En miljoenen mensen aan de gevolgen van het gebruik van medicijnen en medische behandelingen. Als je de getallen (109 duizend besmettingen en 5.000 overlijdens door corona tot nu toe) bekijkt en afzet tegen de maatregelen en de paniek: waarom krijgt dit zoveel aandacht?
Wat gebeurt er als iedereen thuis moet blijven, als niemand meer naar z’n werk mag? Wat betekent dat voor onze voedselvoorziening, voor de beschikbaarheid van water, gas, stroom, dienstverlening enz.? Wat zou dat voor de economie betekenen, onze welvaart? 

Wat gaat er gebeuren?

De maatregelen verspreiden zich bijna sneller dan het virus zelf. De angst ervoor ook. Kijkend naar wat er in China en in Noord-Italië gebeurt, is het gewoon een kwestie van tijd voordat de maatregelen in heel Europa – en dus in Nederland – worden doorgevoerd. Nu mensen angstig worden voor de corona-epidemie ontstaat er bijvoorbeeld een grotere bereidheid om toe te geven aan de wereldwijde agenda voor verplichte vaccinaties. Ook zijn er al partijen die een identificatiesysteem promoten om te registreren wie wel en niet gevaccineerd is. Niet-gevaccineerde mensen zouden vervolgens niet meer mogen vliegen vanwege het zogenaamde besmettingsgevaar.
Die maatregelen zorgen voor een ernstige beperking van onze vrijheid en privacy. En voor het in elkaar donderen van de economie – met alle onvoorstelbare gevolgen van dien.

Ze worden gerechtvaardigd door het coronavirus en daarmee wordt onze gezondheid als excuus gebruikt. Als we dit toelaten, is het middel erger dan de kwaal.

En wat doen wij?

Laten we ons ophokken? Laten we het toe dat we letterlijk alles verliezen door een griepvirus?
Als we meegaan met het tot stilstand brengen van de samenleving en de economie, zullen de gevolgen (mega-crisis) enorm zijn. En vele malen ernstiger dan die van dit ‘virus’. We zullen dan letterlijk alles verliezen waaraan we waarde hechten (inclusief onze voedselvoorziening én dus onze gezondheid).

Wat wordt aan ons gevraagd?

Zoals wij ernaar kijken: waar we de coronavirus-angst-pandemie heel goed voor kunnen gebruiken, is wakker worden. Bewustwording

Als we uit de angst blijven en daardoor ons onderscheidingsvermogen gebruiken, zien we dat we (met dank aan de mainstream media) gemanipuleerd worden. Als je kunt zien wat er gebeurt en hoe absurd dat eigenlijk is, ga je veel meer doorzien. En dan snap je ook dat we ontzettend gepiepeld worden. 

Nú is de tijd om in de actie te komen, om de omslag te maken. Willen we verandering, zullen we dat zelf moeten doen.  

Dit is hét moment om jouw positie binnen deze transitie te bepalen. Ga je mee met de hype of kies je voor jezelf en de mensheid? En daarmee voor vrijheid?

We hoeven alleen maar uit de angst en in het bewustzijn te stappen. En ja, dat vraagt misschien wel lef. Maar meegaan met de hype zal zéker ernstige gevolgen hebben. Wie durft?


Dankjewel  corona’virus’.

Deel dit alsjeblieft zo veel mogelijk!

*: met dank aan redactrice Alice Buitenga van RTV Noord voor de inspiratie voor de titel van dit artikel  (https://www.rtvnoord.nl/media/92215/Alice-in-coronaland#)

Een goed leesbaar artikel dat de belangrijkste aspecten van het corona gebeuren mooi samenvat, is van de hand van Ad Broere https://adbroere.nl/web/nl/artikelen/de-hele-olifant.php

13 reacties

 1. Leendert Jan Balt

  Allereerst; wat fijn dat je dit initiatief neem. Dankjewel.
  Ik zou zelf nog wat info halen uit het stuk over het virus op http://www.ellaster.nl.
  Daarnaast zou ik een of meerdere voorbeelden geven waaruit blijkt dat we ‘gepiepeld’ worden. Want iets dat je beweert maakt meer indruk wanneer je het staaft met een voorbeeld.
  Hetzelfde geld voor de getallen die je noemt. Probeer te verwijzen naar een link onderaan je artikel waaruit de cijfers blijken.
  De term ‘wakker worden’; ik vind hem wel wat lastig naar de slapenden. MIsschien is ‘onwetenden’ iets minder oordelend?
  Vaccins zijn zelfs volgens WHO top ambtenaren niet veilig. Verwijs er naar in je stuk over vaccins met een link.
  Nogmaals dank voor je inzet!

  • Ik vind het ook een goed stuk. Heb het artikel van Ad Broere ook al eens gedeeld.
   Aan d3 juiste cijfers kan Ik je niet helpen.
   De aanvullingen van Leendert zijn prima.
   Dank je voor dit schrijven.
   Als het lukt wil ik het zeker delen.

  • Ik hoop dat wanneer deze geanceneerde paniek echt pijn gaat doen dat “mensen” hun kont in de krib gaan gooien en hun eigen realistische weg weer zullen vinden. B. V. Horeca etc. We laten ons emotioneel chanteren door een overheid die ook worden aangestuurd door mensen die denken het te weten. Dit is een vooropgezet plan door een machtige en ook slimme groep mensen die de wereld willen en kunnen manipuleren met de bedoeling, er zelf profijt uit te trekken. Luister naar Niels Lunsing hij heeft een zeer realistische kijk naar dit corona virus en de gevolgen daarvan voor ons:DE Burgers over de hele wereld.

 2. Leendert-Jan, dankjewel voor je reactie. Onderaan staat een link naar de blog van Ad Broere, die al aardig wat getallen noemt en het gepiepel uitduidt. Ik ga nog even kijken wat ik met de rest van je commentaar ga doen. Dankjewel!
  Als iemand me kan helpen met accurate getallen van de besmettingen en sterfte (wereldwijd) per vandaag: graag!

 3. Beste Kees
  Dank je wel voor je heel helder artikel. De bijdrage van Ad Broere heb ik ook gelezen en gedeeld, alsook de informatie op de website van Ellaster. Fred Teunissen heeft hieromtrent enkele interessante artikelen rond geschreven en legt het verband ook met de uitrol van 5G. In België, waar ik woon, is het hek helemaal van de dam. De ‘draconische’ maatregelen die hier in een mum van tijd genomen zijn, zijn totaal voorbij ‘elke logica’ waardoor de chaos en angst slechts toenemen. Het is inderdaad écht NU tijd om te ontwaken en de verantwoordelijkheid op te pakken en elkaar te inspireren om zich niet langer te laten ‘intimideren’ door experts, de overheid, en iedereen die vanuit dit veld meewerkt aan de verdere onderdrukking en slavernij. Zelf verwoord ik het als ‘ doe ajb je onderzoek, leg verbanden,’ want het klopt dat er vaker verzet komt met de uitdrukkingen als ‘wakker worden of ontwaken’. Er komt snel de reactie vanuit het verzet: ‘wie denk jij wel dat jij bent’. Het ligt enorm gevoelig. Dit is een bijzonder kanteljaar, en ik hoop oprecht dat we samen vanuit dit bewust Zijn die verandering kunnen creëren. Warme hartegroet, Mieke

 4. Bedankt voor je heldere schrijven Kees! 🙏 ik ga het vanavond om 7 uur delen op mijn tijdlijn. Ik observeer geen paniek. Ik zie enkel de push vanuit de opgelegde protocollen. Evenementen afgelast, zwembaden, bioscopen, etc dicht. Was net nog in overvolle supermarkt. Contant betaald. Geen mondkapjes, geen paniek, gewoon winkelende medemensen. De push vanuit de politiek is belachelijk doorzichtig. Ik hoop dat hierdoor de mensen massaal bewustworden. Een stapje terug nemen en overdenken waarom deze waanzin om hen hen word gecreëerd. Dus weer zelf gaan nadenken. Ik zou je tekst zo laten en geen verdere ‘alternatieve’ media artikelen erbij zetten. Dichtbij jezelf blijven.

 5. https://www.taiwannews.com.tw/en/news/3875669

  Dit is geen spam het virus was al in 1981 bekend, maar als we niet oppassen komt het niet goed.

 6. straks wordt je nog verplicht om een eigen moestuin te hebben, om zo minder contact te hebben in supermarkten, benzine stations. Dit willen we toch? Ook minder ziek worden door eigen moestuin; minder ziekenhuis gedoe; minder reistijden, etc.
  En het is goed tegen het milieu, waar ze ook over zeiken.

 7. Beste Kees, zeker een stuk dat tot nadenken stemt en waarin ik me in grote lijnen kan vinden. Maar hoe zit het met het spreiden van de curve zoals met name gezegd wordt. Overbelaste intensive CARE’s en zorgpersoneel die moeten kiezen wie er zorg krijgen zoals in Italië. Hoe zie je dat?

 8. Hallo! Het is volgens mij zeker niet de bedoeling dat je er een eigen moestuin op na mag gaan houden. Uiteindelijk wordt alles je afgenomen dat begreep ik uit vele berichten op het internet. Iedereen zal juist verplicht worden in de supermarkten te kopen, dat is tenminste zeker dat je alle toegevoegde troep zo snel mogelijk in je lichaam krijgt. Dus ja…

 9. Goed artikel en een goede poging (een vd vele) om de mensen wakker te schudden maar spijtig tevergeefs,ik word al raar bekeken en zelf mijn moeder verklaard me gek.Mensen denken niet meer voor zichzelf maar er word gedacht voor hen door de media en de overheid,het is naar een oorlog gaan zonder wapens

 10. Nanke Cornelissen

  Een paar jaar geleden een lezing laten plaatsvinden over Leven van het Licht! Geweldig zoals deze mensen leven. zo goed voor mens, dier en Planeet. Niet meer afhankelijk van voeding want de zon en het Licht is al de voeding op zich. Het is te leren en zit daar al meer zelf aan te denken om dat te gaan doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *