Video’s

Op deze pagina staan links naar video’s die uitstekend uitleggen wat we je willen laten zien en begrijpen. ¬†We hebben ze ingedeeld in categorie√ęn.

Over geldschepping ¬†(geldcreatie door de banken, uit het niets) –¬†(animatie)films die de relatie tussen geldcreatie en schuld in beeld brengen:

  • Wat is geld?¬†(2.30 minuten) van Stichting Ons Geld, ¬†(onsgeld.nu)
  • Waarom is er zoveel schuld?¬†(3 minuten) idem
  • Geldschepping en de re√ęle economie¬†(5 minuten) van Tros Radar. Laat zien dat we eigenlijk voor de banken werken, ipv dat de banken voor ons werken.
  • Geldschepping: (2.30 minuten) filmpje van De Nederlandsche Bank (!), waarin de geldschepping wordt uitgelegd en even een bruggetje geslagen naar de geldverruiming (“Quantitative Easing”) door de Europese Centrale Bank (ECB). Een heel vrolijk, luchtig filmpje (“Niks aan de hand, hoor!”)
  • Revealed; The Men Who Own and Run the U S Government¬†(Engels, 49 minuten):¬†Over de totstandkoming van de FED ‚Äčen de sturing achter de financi√ęle crises; het ontbreken van juridische grondslag voor het heffen van belasting; hoe de informatievoorziening via de mainstream media geregeld is; en hoe ons schoolsysteem georganiseerd is om ons te laten conformeren. Laat zien dat en waarom letterlijk alles geldgedreven is.
  • Geld Als Schuld (Money as debt)¬†(47 minuten, Engels,¬†Nederlands ondertiteld) door Paul Grignon (http://paulgrignon.netfirms.com/store/index.html)

 

Over de relatie tussen geldschepping, schuld en de rente die over die schuld betaald wordt:

 

Over de manier waarop wij onze samenleving vorm geven, over zoiets als “democratie”:

  • The Tiny Dot¬†(Engels, 7 minuten,Nederlands ondertiteld) van Larken Rose

Deze pagina is “onder constructie”; dus als je goede filmpjes kent, laat het ons weten. (info@)

Reageren is niet mogelijk