Over Handjecontantje.org

Waarom handjecontantje.org?
Waarom doen we dit: omdat we bij ongewijzigd beleid iets zien gebeuren wat we niet willen laten gebeuren. We willen onze tijd, vaardigheden en energie inzetten om de mensen in groten getale wakker te krijgen en te laten opstaan. Omdat het gaat om de vrijheid van de mens, van de mensheid. En vrijheid is liefde.

Eigenlijk () hebben we de intentie dat dit initiatief uitmondt in een volksbeweging: grote groepen mensen die wakker worden en opstaan; het kwaad in de ogen kijken en er licht op schijnen. Wat gebeurt er wanneer je op iets donkers licht schijnt? Dan houdt het op te bestaan.

Doelstelling handjecontantje.org
De doelstelling in het kort is het behoud van contant geld in het betalingsverkeer. Om die doelstelling te concretiseren, zijn er drie subdoelstellingen:

 1. Alle beperkingen m.b.t. contant geld die nu door banken en overheid worden opgelegd (bedrag dat je in huis mag hebben, bedrag waarmee je maximaal contant mag betalen, als boven een bepaald bedrag bij de bank contanten ophaalt, moet je daarvoor een reden geven en wordt dat doorgegeven aan de overheid.), worden opgeheven;
 2. de nummers van contant briefgeld worden niet meer vastgelegd bij uitgifte aan de pinautomaat en bij controle tussentijds door winkelbedrijven;
 3. storten van contant geld bij banken wordt gratis.

 

Over de inhoud van deze site
De content op deze site bevat inhoudelijk weinig nieuwe informatie ten opzichte van andere websites die hierover informeren; dat is ook niet het doel.

Is deze informatie nieuw voor jou, dan behoor jij tot onze doelgroep. Doel is die informatie bij de mensen te brengen voor wie deze informatie nieuw is en ze zodanig uitdagen en meenemen dat ze in actie komen. Samen.

Met ons platform willen we ons op twee manieren onderscheiden ten opzichte van andere websites:

 • Informatie en actie – co-creëren:  samen met onze bezoekers, deskundigen op de gebieden geld, privacy en vrijheid, én BN’ers die zich hierover – durven – uitspreken, co-creëren in het vergaren en delen van kennis en informatie, en in het bedenken en uitvoeren van plannen om ons doel te bereiken;
 • Marketing – buzz creëren: door de exposure van de BN’ers en het netwerk van de bezoekers en ons eigen netwerk te gebruiken, willen we massaal aandacht op alle social media genereren en daarmee een olievlekwerking bewerkstelligen.

Wij denken dat juist deze combinatie van samen-doen en goede marketing onze intentie een enorme kracht geeft.

De teksten op de site proberen we kort en bondig te houden, omdat we je in niet te lange bewoordingen willen laten weten hoe het zit. Dus we zijn nogal stellig. daarom doen we op veel plekken aan bronvermelding, links naar originele teksten en video’s etc.

De  werkvraag die door alles op deze website heen loopt, is: “Hoe nodigen we mensen uit om mee te doen, deel te nemen, met ons samen vorm te geven en te creëren?”

meerradio

De oprichters van handjecontantje.org: Kees van de Water en Miranda Slob.

Op 8 juli 2015 zijn we begonnen met de activiteiten voor handjecontantje.org, op 8 januari 2016 is handjecontantje.org officieel een stichting geworden.

 

“Handjecontantje.org is hiring”
We zijn op zoek naar mensen met diverse vaardigheden:

 • ICT-veiligheidsexperts: mensen die internet security in hun DNA gebrand hebben staan en verantwoordelijk zijn voor
  • een minimale downtime van de website
  • veilige digitale communicatie binnen het handjecontantje.org team
 • social media enthousiastelingen
 • mensen met juridische kennis op het gebied van publiekrecht
 • creatieven m.b.t. marketing en grafische vormgeving

Vereisten waar alle kandidaten zich in moeten herkennen: een gezonde affiniteit met geld 🙂, privacy en vrijheid

Voor de duidelijkheid
Handjecontantje.org is vooralsnog een vrijwilligersorganisatie. Het is onze intentie om op korte termijn de activiteiten in een ANBI onder te brengen. Hierbij staan wij graag open voor ondersteuning vanuit onze lezers.

Disclaimer
Wij zijn nieuw in deze “business”. Fouten maken mag en moet, dus dat doen wij ook.
Alle informatie op handjecontantje.org dient beschouwd te worden als vrije meningsuiting in welke vorm dan ook.

Reageren is niet mogelijk