Dus jij beschikt niet meer over jouw bankrekening……

Ondertussen wordt de macht van de banken steeds groter, mede mogelijk gemaakt door Brussel. De banken wordt toegestaan om bij voorbaat bankrekeningen te blokkeren. Je kunt dan nog wel geld storten, maar niet meer geld opnemen.
Dit om zogenaamde bankruns te voorkomen.

Dus jij beschikt niet meer over jouw bankrekening.

 

Tot nu toe konden banken de tegoeden van klanten pas blokkeren in geval van insolventie. Brussel wil hen dat nu zelfs van tevoren toestaan

Volgens de “Goldseiten” zijn de Brusselse eurocraten een volgende aanslag op de burgers van plan. Niet alleen de “bankenunie” (dus de gezamenlijke aansprakelijkheid van de banken in de eurozone) dient er te komen, nu wil men het de banken ook toestaan om de tegoeden van de spaarders al bij “te verwachten liquiditeitstekorten” te blokkeren – net zoals dat al in Cyprus het geval was.

Dat betekent: je kunt weliswaar nog steeds geld op je rekening of spaarrekening storten, maar opnemen kan dan niet meer. En dat zelfs nog voordat (!) een bank daadwerkelijk in serieuze betalingsmoeilijkheden komt. Zodoende wil Brussel zogenaamde “bankruns” voorkomen en het aan de kredietinstellingen toestaan in geval van insolventie ook de tegoeden van de klanten (“bail-out”) te gebruiken.

Al met al lijkt men er in Brussel – vooral als gevolg van de druk van de Spanjaarden, de Fransen en de Italianen – zeer in geïnteresseerd te zijn om vooral de Duitse [Nederlandse!?] spaarbanken en coöperatieve banken te integreren in deze eurozone-banken-aansprakelijkheidsunie, omdat deze in vergelijking met de wereldwijd speculerende privébanken naar verhouding solide zouden zijn. In geval van bank-faillissementen zou men er in ieder geval behoorlijk veel geld uit kunnen trekken.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Geef een reactie