Onderteken en deel de petitie voor behoud van contant geld.

 

Waarom doen wij deze petitie?  

We willen met heeeel veel mensen een streep in het zand trekken. Om de politiek te laten zien dat ze de laatste grens overschreden hebben. Vanaf hier gaan we op de terugweg. Vanaf nu claimen we ons geboorterecht op vrijheid terug.

Wat is het doel?

Het doel van de petitie is om breed bewustzijn te creëren voor de gevolgen van het verdwijnen van contant geld. In één week tijd zien we de briefjes van 500 en 200 euro verdwijnen – dat wil zeggen: als het aan de EU ligt.

Het is aan jou en mij om dat te voorkomen. En om het om te keren: de redenen die aangevoerd worden voor het beperken van het gebruik van contant geld zijn elke keer de zelfde: het is voor onze veiligheid, om terrorisme en zwart geld tegen te gaan. Ze spelen in op onze angst.
De echte redenen zijn totale controle van de burgers: zou het contant geld verdwijnen, ben je volledig volgbaar, controleerbaar en beheersbaar.

contant geld in omloop blauw

 

Willen wij dat?

Natuurlijk niet! Vandaar dat we de petitie op zoveel mogelijk websites op dezelfde dag willen lanceren: zaterdag 20 februari. We vragen jouw hulp om deze petitie maximaal te delen en anderszins bij mensen onder de aandacht te brengen.

Om George van Houts, acteur bij De Verleiders en schrijver van ‘Door de bank genomen’ te quoten: “Als we ons contant geld laten afschaffen zijn we daarmee onze privacy kwijt, we kunnen bijvoorbeeld niet meer naar de hoeren en geen drugs meer kopen. Nee, dit is niet gekscherend bedoeld. Er zijn transacties tussen burgers waar de overheid en de banken niets, maar dan ook niets mee te maken hebben. Na afschaffing van cash geld hebben namelijk de banken en daarmee de overheid inzicht in al ons financiële handelen EN we zijn ons enige machtsmiddel tegenover de banken kwijt; de klassieke, bloedmooie, zich altijd onverwachts en razendsnel voltrekkende: Bankrun. Belangrijkste bezwaar echter: na afschaffing van het contante geld staat het de banken en de overheid vrij negatieve rentepercentages in te voeren. Denk maar eens na over de gruwelijke consequenties daarvan: -5% rente op je banktegoeden..”

Hier hebben we niets aan toe te voegen.

Hier kun je de petitie vinden: https://petities.nl/petitions/behoud-contant-geld-voor-onze-privacy-en-vrijheid?locale=nl

 

83 thoughts on “Onderteken en deel de petitie voor behoud van contant geld.

 1. De overheid verstevigt hun greep op de burger. Het wachten is op verplichte chips in iedere persoon. Voor onze eigen veiligheid natuurlijk. Ik ben daar tegen, en ook tegen het afschaffen van contant geld.

  • Niet heel veel meer: reizen niet (niet met eigen auto en al helemaal niet met OV), de internetaankopen niet, alle aankopen die je bij grote bedrijven (Appie, Hema etc) met pin betaalt, aankopen bij dezelfde bedrijven waarbij je bonus of airmileskaart gebruikt, FB weet zelfs wanneer je slaapt en niet: alle social media niet. Je apotheek, je huisarts, het ziekenhuis: lekken jouw medische data alsof het vergieten zijn. Enzovoort enzovoort.
   Alleen op de wc – als je je gsm niet meeneemt – heb je nog privacy.
   Iedereen is perfect “geprofiled”

 2. Van loonzakje naar giraal, nu digitaal. Van eigen controle naar gedeeltelijke controle naar geen controle over ons eigen geld. Dit mag niet plaatsvinden.

 3. Ik wil ook de kleinkinderen een paar centen willen geven net als mijn oma s . En ze leren dat het op kan gaan. En een stukje geschiedenis. Nu staat op de bank voor onze (veiligheid) Zo dat de banken meer kosten kunnen berekenen en de belasting beter weet wat wij ze verplicht gaan schenken . Enz enz zo makkelijk worden we te bestelen zonder echt geld .Het geld moet blijven

 4. Contant geld is vrijheid. Dat wil de overheid en de banken ons afnemen. Totale controle en het bankroet van het financieel systeem verhullen en tegelijk een politiestaat optuigen.

  Met contant geld heb je veel meer zicht op je financiën en uitgaven. Contant geld heeft nooit een elektronische storing.

  Rechten worden je niet afgenomen, rechten laat je je afnemen.
  Kom in verzet. Betaal contant en teken de petitie.
  Handen af van ons contant geld.

 5. Leven is een recht geleefd worden is waar men nu tegen vecht. De gedwongen toestanden heeft niets meer te maken met er zijn voor de bevolking maar met het vernietigen van. Stop deze nonsens en geef een voorbeeld zoals het u zou moeten betamen als voorbeeld functie bekledend persoon/nen

 6. Ik ben tegen afschaffing van contant geld in deze periode maar als het zover mag komen is de enigste optie niks meer met geld te doen en als maatschappij het ruilen weer herintroduceren.
  Nederland is op het moment het enigste land wat al deze maatregelen uitprobeert om te kijken of dat ze werken en als iedereen er hier blij mee is word het een Europees belang en vervolgens een globale aangelegenheid gevaarlijke ontwikkelingen en het begin van het einde van een tijdperk .
  twee mogelijke uitkomsten totale controle of revolutie

 7. Natuurlijk moet contant geld blijven!
  Dit hoeft ook niet per se de euro te zijn. Er zijn al initiatieven om een alternatieve munteenheid op te richten. Hiermee kun je dan echt het huidige door en door corrupte en verziekte financiële systeem achterlaten en een gezond en menswaardig systeem maken

 8. Ik ben tegen het afschaffen van contant geld omdat ik voor het afschaffen voor het slavernij was.. Welcome in het nieuwe bancaire slavernij als contant geld wordt afgeschaft.. Lange leve de vrijheid, met contant geld.
  H. Mol

 9. Contant geld MOET blijven. Als het onverhoopt toch verdwijnt – en dat doet het toch al . Immers gestaag glijdt het in de zakken van de “hoge rugnummers” – dan met z’n allen emigreren naar een oord buiten Europa. Is Canada iets of Thailand?

 10. Contact geld MOET blijven! Als het allemaal digitaal wordt heb je er geen controle meer over met een storing of bank die failliet dreigt te gaan. Ik herinner me nog bij Ice Save dat je dan alleen een scherm krijgt dat wegens omstandigheden niet ingelogd kan worden en naar kantoor bellen krijg je een receptioniste die jou op vriendelijke wijze het bos instuurd.

  Het pensioen van m´n vader is al met 20% gedaald dus het digitaliseren is echt geen goed plan!!! Ondertussen worden miljarden uit het niets bijgetoverd door Draghi en de Fed en verdwijnen pensioenen als sneeuw voor de zon en mag je ook nog rente betalen over je spaargeld WIJ ZIJN EEN DIGITALE MELKKOE GEWORDEN!!!

 11. “Je moet mensen vrij laten cash te gebruiken”, vindt Paul De Grauwe. “Anders zijn er geen limieten meer aan de macht van de staat.”

  Grote kans dat het dmv onderstaande ontmoedigingsbeleid gaat plaats vinden:

  IMF Working Papers October 2015
  ‘There has been much discussion about eliminating the “zero lower bound” by eliminating paper currency. But such a radical and difficult approach as eliminating paper currency is not necessary. Much as during the Great Depression—when countries were able to revive their economies by going off the gold standard—all that is needed to empower monetary policy to cut interest rates as much as needed for economic stimulus now is to change from a paper standard to an electronic money standard. Levying the paper currency deposit fee on net deposits of paper currency allows the central bank to create an exchange rate at the cash window between electronic currency and paper currency, so that in a negative interest environment, the value of paper currency can be caused to depreciate over time relative to electronic money.’ – https://www.imf.org/external/pubs/cat/longres.aspx?sk=43358

 12. Getekend! De overheid wil je van je privacy beroven en daarnaast kunnen ze moeiteloos de rente van je spaarrekening verlagen naar -5% zonder dat de persoon er wat tegen kan doen.
  Cash, goud en zilver mensen! per direct in bezit hebben.

 13. Het wordt idd. eens tijd dit tuig (militair -Ind. complex) te stoppen de misdaden van deze elite worden steeds duidelijker zichtbaar.

  dus daarom bij deze getekend

 14. Contant geld is zeker belangrijk ,gezien de tijd waarin we leven.De goeie voornemens zullen toch uit de mensen zelf moeten komen .Wanneer we niet samenwerken gaan we alles verliezen.

 15. contant geld moet blijven de overheid wil totale controle over ons net als een chip inplanten doe ik nooit dan schieten ze me maar dood, ik blijf wie ik ben

 16. Het geld dat je op de bank heb staan is meestal voor onverwachten uitgave wat stuk kan gaan, maar blijf van de spaarcentjes af en contant geld moet blijven bij de mensen en niet de overheid dit is een democratie afpakken van de mensen.

 17. Ik wil ook dat het contant geld niet verdwijnt. Mocht dat toch zo zijn en dat gebeurt alleen in Nederland, dan kun je natuurlijk altijd even naar het buitenland en daar je geld opnemen.

 18. Weg met het nog meer beperken maken van de burger. Het afbouwen cq het afschaffen van contant geld gaat ten nadele van de privacy van de burger. De overheid wordt meer en meer “the big brother”…..

 19. straks kunnen we helemaal niks meer kopen, want we kunnen dan niet meer sparen, op den duur worden we dan op deze manier de armoe in gedreven. cash geld moet blijven want als alles gepind moet worden weten ze ook al ons hebben en houden, dat vind ik niet zo prettig. ze hoeven niet altijd maar te weten waar je al je boodschappen haalt. ik ben wel op een stukje privicy gesteld.

 20. Contant geld moet blijven. De banken hebben nu al te veel macht en ze moeten vooral niet meer macht krijgen. Dus daarom teken ik de petitie.

 21. Systemen…Systemen…

  Ze zullen je pakken…..ze zullen je nemen….

  SAMEN STAAN WE STERK ….
  Echt? In het meest enge van de wereld called…THE NETHERLANDS??

  Het land waarin de burger het meest wordt bespioneerd…
  Het meest hypocriete land van de wereld
  Het meest onzichtbaar corrupte land van de wereld
  Het land zonder trias politicas…non… duas politicas… STAAT en GELOOF…. ook al geloof ik daar bijna ook niet meer in..;-)
  Het land ZONDER vrijheid van meningsuiting
  Het land waar nog steeds geen boeven worden gevangen.
  Het land waarin de overheid zegt transparant te zijn…. NOU ik krijg er spontaan staar van.
  Het land met Staatsbanken…ABN Amro??? Satansbank?? De ABN heeft het gebrek aan goedheid en licht uitgevonden…. ENG!!!
  Het land waarin Rutten…en dat is kutten…veel belooft en niks geeft…. Helaas voor jou RUTTEN zijn WIJ niet gek Rutten…

  Kortom…ik roep iedereen op een vreedzame voettocht door Den Haag te maken tegen de gevestigde orde… Muse…They will not control us….

  land van de wereld…

 22. Contant geld moet blijven, financiele vrijheid betekend dat voor mij. Winkels die geen contant geld willen, daar koop Ik principieel niet!

 23. Contant geld is financiële vrijheid en moet blijven.
  Winkels die geen contant geld willen daar koop Ik principieel niet Handen af van contant geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *