Onderteken en deel de petitie voor behoud van contant geld.

 

Waarom doen wij deze petitie?  

We willen met heeeel veel mensen een streep in het zand trekken. Om de politiek te laten zien dat ze de laatste grens overschreden hebben. Vanaf hier gaan we op de terugweg. Vanaf nu claimen we ons geboorterecht op vrijheid terug.

Wat is het doel?

Het doel van de petitie is om breed bewustzijn te creëren voor de gevolgen van het verdwijnen van contant geld. In één week tijd zien we de briefjes van 500 en 200 euro verdwijnen – dat wil zeggen: als het aan de EU ligt.

Het is aan jou en mij om dat te voorkomen. En om het om te keren: de redenen die aangevoerd worden voor het beperken van het gebruik van contant geld zijn elke keer de zelfde: het is voor onze veiligheid, om terrorisme en zwart geld tegen te gaan. Ze spelen in op onze angst.
De echte redenen zijn totale controle van de burgers: zou het contant geld verdwijnen, ben je volledig volgbaar, controleerbaar en beheersbaar.

contant geld in omloop blauw

 

Willen wij dat?

Natuurlijk niet! Vandaar dat we de petitie op zoveel mogelijk websites op dezelfde dag willen lanceren: zaterdag 20 februari. We vragen jouw hulp om deze petitie maximaal te delen en anderszins bij mensen onder de aandacht te brengen.

Om George van Houts, acteur bij De Verleiders en schrijver van ‘Door de bank genomen’ te quoten: “Als we ons contant geld laten afschaffen zijn we daarmee onze privacy kwijt, we kunnen bijvoorbeeld niet meer naar de hoeren en geen drugs meer kopen. Nee, dit is niet gekscherend bedoeld. Er zijn transacties tussen burgers waar de overheid en de banken niets, maar dan ook niets mee te maken hebben. Na afschaffing van cash geld hebben namelijk de banken en daarmee de overheid inzicht in al ons financiële handelen EN we zijn ons enige machtsmiddel tegenover de banken kwijt; de klassieke, bloedmooie, zich altijd onverwachts en razendsnel voltrekkende: Bankrun. Belangrijkste bezwaar echter: na afschaffing van het contante geld staat het de banken en de overheid vrij negatieve rentepercentages in te voeren. Denk maar eens na over de gruwelijke consequenties daarvan: -5% rente op je banktegoeden..”

Hier hebben we niets aan toe te voegen.

Hier kun je de petitie vinden: https://petities.nl/petitions/behoud-contant-geld-voor-onze-privacy-en-vrijheid?locale=nl

 

83 reacties

  1. voor soevereiniteit en een gouden bewustzijn <3

    Antwoorden
  2. De overheid verstevigt hun greep op de burger. Het wachten is op verplichte chips in iedere persoon. Voor onze eigen veiligheid natuurlijk. Ik ben daar tegen, en ook tegen het afschaffen van contant geld.

    Antwoorden
  3. Ik ben tegen afschaffen van contant geld. Ik wil niet gevolgd worden door de overheid in elke transactie die ik doe.

    Antwoorden
  4. Ik ben tegen de afschaffing van contant geld,

    Antwoorden
  5. nathalie van strijp

    ik ben tegen de afschaffing van contant geld omdat ik dan minder privacy ervaar.

    Antwoorden
  6. nathalie van strijp

    ik ben tegen de afschaffing van contant geld omdat het inbreuk doet op mijn privacy!!

    Antwoorden
  7. kunnen we in nederland nog iets doen zonder dat ze het weten ???

    Antwoorden
    • Kees van de Water

      Niet heel veel meer: reizen niet (niet met eigen auto en al helemaal niet met OV), de internetaankopen niet, alle aankopen die je bij grote bedrijven (Appie, Hema etc) met pin betaalt, aankopen bij dezelfde bedrijven waarbij je bonus of airmileskaart gebruikt, FB weet zelfs wanneer je slaapt en niet: alle social media niet. Je apotheek, je huisarts, het ziekenhuis: lekken jouw medische data alsof het vergieten zijn. Enzovoort enzovoort.
      Alleen op de wc – als je je gsm niet meeneemt – heb je nog privacy.
      Iedereen is perfect “geprofiled”

      Antwoorden
  8. Kees van de Water

    Dank jullie wel voor jullie reacties. Een stap in de goede richting is in elk geval het tekenen en delen van de petitie.
    Ook nodigen we jullie graag uit voor de BewustWakker dag op 5 maart in Maarssen (https://bewustwakker.org/2016/02/15/81/)

    Antwoorden
  9. Van loonzakje naar giraal, nu digitaal. Van eigen controle naar gedeeltelijke controle naar geen controle over ons eigen geld. Dit mag niet plaatsvinden.

    Antwoorden
  10. A.m. Schretzmeijer

    Ik teken de petitie. Ik wil niet dat de bank macht heeft over mijn zuurverdiende spaarcentje.

    Antwoorden
  11. Ik wil ook de kleinkinderen een paar centen willen geven net als mijn oma s . En ze leren dat het op kan gaan. En een stukje geschiedenis. Nu staat op de bank voor onze (veiligheid) Zo dat de banken meer kosten kunnen berekenen en de belasting beter weet wat wij ze verplicht gaan schenken . Enz enz zo makkelijk worden we te bestelen zonder echt geld .Het geld moet blijven

    Antwoorden
  12. Barry Groeneveld

    Waarom geen klikbare link?

    Antwoorden
  13. Gewoon Afblijven met je poten!!!

    Antwoorden
  14. geld is geld dus zelf cotrole over je munt/papier geld bij digitaal geen stroom geen geld

    Antwoorden
  15. pinnen wil ik niet Dan geef je meer uit Dus contant geld

    Antwoorden
  16. Contant geld is vrijheid. Dat wil de overheid en de banken ons afnemen. Totale controle en het bankroet van het financieel systeem verhullen en tegelijk een politiestaat optuigen.

    Met contant geld heb je veel meer zicht op je financiën en uitgaven. Contant geld heeft nooit een elektronische storing.

    Rechten worden je niet afgenomen, rechten laat je je afnemen.
    Kom in verzet. Betaal contant en teken de petitie.
    Handen af van ons contant geld.

    Antwoorden
  17. John.van.Boxtel

    ik ben voor contant geld en maak er zelf nog altijd gebruik van

    Antwoorden
  18. Johan Steevens

    Leven is een recht geleefd worden is waar men nu tegen vecht. De gedwongen toestanden heeft niets meer te maken met er zijn voor de bevolking maar met het vernietigen van. Stop deze nonsens en geef een voorbeeld zoals het u zou moeten betamen als voorbeeld functie bekledend persoon/nen

    Antwoorden
  19. ik ben tegen afschaffen van cash geld.

    Antwoorden
  20. Ik ben tegen afschaffing van contant geld in deze periode maar als het zover mag komen is de enigste optie niks meer met geld te doen en als maatschappij het ruilen weer herintroduceren.
    Nederland is op het moment het enigste land wat al deze maatregelen uitprobeert om te kijken of dat ze werken en als iedereen er hier blij mee is word het een Europees belang en vervolgens een globale aangelegenheid gevaarlijke ontwikkelingen en het begin van het einde van een tijdperk .
    twee mogelijke uitkomsten totale controle of revolutie

    Antwoorden
  21. Tegen afschaffing contant geld….

    Antwoorden
  22. Het is schandalig dat banken de totale macht in handen willen hebben, ik ben daar tegen omdat het ons geld is en daarom teken ik deze petitie

    Antwoorden
  23. Ferdi Scholten

    Natuurlijk moet contant geld blijven!
    Dit hoeft ook niet per se de euro te zijn. Er zijn al initiatieven om een alternatieve munteenheid op te richten. Hiermee kun je dan echt het huidige door en door corrupte en verziekte financiële systeem achterlaten en een gezond en menswaardig systeem maken

    Antwoorden
  24. Sanders Estelle

    Het contant geld moet blijven.

    Antwoorden
  25. Sanders Estelle

    IK wil dat het contant geld in omloop blijft.

    Antwoorden
  26. DANNAU MARIANNE

    TEGEN AFSCHAFFING VAN CONTANT GELD

    Antwoorden
  27. DANNAU MARIANNE

    tegen afschaffingvan contant geld

    Antwoorden
  28. Ik ben tegen het afschaffen van contant geld omdat ik voor het afschaffen voor het slavernij was.. Welcome in het nieuwe bancaire slavernij als contant geld wordt afgeschaft.. Lange leve de vrijheid, met contant geld.
    H. Mol

    Antwoorden
  29. Contant geld MOET blijven. Als het onverhoopt toch verdwijnt – en dat doet het toch al . Immers gestaag glijdt het in de zakken van de “hoge rugnummers” – dan met z’n allen emigreren naar een oord buiten Europa. Is Canada iets of Thailand?

    Antwoorden
  30. callebaut sonia

    blijft van ons geld en onze privé af

    Antwoorden
  31. Het contant geld moet blijven !!!

    Antwoorden
  32. Kees van de Water

    Allemaal: precies. Hier gaan we het uitgebreid over hebben op “BewustWakker II”, de bijeenkomst op 5 maart in Maarssen. Klik voor meer info op http://bit.ly/BW_II

    Antwoorden
  33. Pingback:Petitie voor het behoud van contant geld | Ons Geld

  34. Contant moet blijven, dan maar de pin weg !

    Antwoorden
  35. willem de zeeuw

    .

    Cash : Ja

    Crash : Nee

    Uit de unie,

    KONINGSHUIS weg

    Politiek Systeem weg

    Antwoorden
  36. Wilfried Claykens

    Waarom geld uit circulatie nemen, om nog meer controle te krijgen. Nee bedankt.

    Antwoorden
  37. Contact geld MOET blijven! Als het allemaal digitaal wordt heb je er geen controle meer over met een storing of bank die failliet dreigt te gaan. Ik herinner me nog bij Ice Save dat je dan alleen een scherm krijgt dat wegens omstandigheden niet ingelogd kan worden en naar kantoor bellen krijg je een receptioniste die jou op vriendelijke wijze het bos instuurd.

    Het pensioen van m´n vader is al met 20% gedaald dus het digitaliseren is echt geen goed plan!!! Ondertussen worden miljarden uit het niets bijgetoverd door Draghi en de Fed en verdwijnen pensioenen als sneeuw voor de zon en mag je ook nog rente betalen over je spaargeld WIJ ZIJN EEN DIGITALE MELKKOE GEWORDEN!!!

    Antwoorden
  38. “Je moet mensen vrij laten cash te gebruiken”, vindt Paul De Grauwe. “Anders zijn er geen limieten meer aan de macht van de staat.”

    Grote kans dat het dmv onderstaande ontmoedigingsbeleid gaat plaats vinden:

    IMF Working Papers October 2015
    ‘There has been much discussion about eliminating the “zero lower bound” by eliminating paper currency. But such a radical and difficult approach as eliminating paper currency is not necessary. Much as during the Great Depression—when countries were able to revive their economies by going off the gold standard—all that is needed to empower monetary policy to cut interest rates as much as needed for economic stimulus now is to change from a paper standard to an electronic money standard. Levying the paper currency deposit fee on net deposits of paper currency allows the central bank to create an exchange rate at the cash window between electronic currency and paper currency, so that in a negative interest environment, the value of paper currency can be caused to depreciate over time relative to electronic money.’ – https://www.imf.org/external/pubs/cat/longres.aspx?sk=43358

    Antwoorden
  39. het wordt steeds idioter. Pasje gestolen? Verhonger maar.

    Antwoorden
  40. Het wordt steeds gekker. Pasje gestolen? Vethonger maar. Hoe leren we onze kinderen met geld omgaan als ze het nooit zien?

    Antwoorden
  41. Geld moet rollen!!

    Antwoorden
  42. Getekend! De overheid wil je van je privacy beroven en daarnaast kunnen ze moeiteloos de rente van je spaarrekening verlagen naar -5% zonder dat de persoon er wat tegen kan doen.
    Cash, goud en zilver mensen! per direct in bezit hebben.

    Antwoorden
  43. Het wordt idd. eens tijd dit tuig (militair -Ind. complex) te stoppen de misdaden van deze elite worden steeds duidelijker zichtbaar.

    dus daarom bij deze getekend

    Antwoorden
  44. Digitaal betalen is nog steeds niet veilig,daarom contant geld laten bestaan!

    Antwoorden
  45. contant geld moet blijven

    Antwoorden
  46. Lydia van de Kolk

    Contant geld moet in omloop blijven

    Antwoorden
  47. Absolute Contant geld moet in omloop blijven!!

    Antwoorden
  48. Contant geld is zeker belangrijk ,gezien de tijd waarin we leven.De goeie voornemens zullen toch uit de mensen zelf moeten komen .Wanneer we niet samenwerken gaan we alles verliezen.

    Antwoorden
  49. jcwkooijmans

    contantgeldbehoud

    Antwoorden
  50. brusselaars

    contant geld moet blijven de overheid wil totale controle over ons net als een chip inplanten doe ik nooit dan schieten ze me maar dood, ik blijf wie ik ben

    Antwoorden
  51. Opheffing van cash geld maakt je slaaf van de bank.

    Antwoorden
  52. Het geld dat je op de bank heb staan is meestal voor onverwachten uitgave wat stuk kan gaan, maar blijf van de spaarcentjes af en contant geld moet blijven bij de mensen en niet de overheid dit is een democratie afpakken van de mensen.

    Antwoorden
  53. hebben ze nog niet genoeg gestolen en het gaat nog steeds door wie stopt de criminele banken

    Antwoorden
  54. V.d.Heuvel-le Noble

    op 4 Mei vieren wij onze vrijheid……..of is
    die ook virtueel ?

    Antwoorden
  55. Harry van Laak

    Ik wil ook dat het contant geld niet verdwijnt. Mocht dat toch zo zijn en dat gebeurt alleen in Nederland, dan kun je natuurlijk altijd even naar het buitenland en daar je geld opnemen.

    Antwoorden
  56. Weg met het nog meer beperken maken van de burger. Het afbouwen cq het afschaffen van contant geld gaat ten nadele van de privacy van de burger. De overheid wordt meer en meer “the big brother”…..

    Antwoorden
  57. Lvan der Sluis

    Ons geld is ons geld,CASH!!

    Antwoorden
  58. Mary Weeder

    straks kunnen we helemaal niks meer kopen, want we kunnen dan niet meer sparen, op den duur worden we dan op deze manier de armoe in gedreven. cash geld moet blijven want als alles gepind moet worden weten ze ook al ons hebben en houden, dat vind ik niet zo prettig. ze hoeven niet altijd maar te weten waar je al je boodschappen haalt. ik ben wel op een stukje privicy gesteld.

    Antwoorden
  59. Nee is nee kort en bondig , onze stem gaan ze horen!

    Antwoorden
  60. Nee is nee, onze stem zullen we laten horen!

    Antwoorden
  61. N Hoogsteen

    Contant geld moet blijven. De banken hebben nu al te veel macht en ze moeten vooral niet meer macht krijgen. Dus daarom teken ik de petitie.

    Antwoorden
  62. Noor Dickmann

    Enough is enough!

    Antwoorden
  63. TJL van Sornsen

    Tegen afschaffing contant geld!!!

    Antwoorden
  64. Rian de Kok

    Systemen…Systemen…

    Ze zullen je pakken…..ze zullen je nemen….

    SAMEN STAAN WE STERK ….
    Echt? In het meest enge van de wereld called…THE NETHERLANDS??

    Het land waarin de burger het meest wordt bespioneerd…
    Het meest hypocriete land van de wereld
    Het meest onzichtbaar corrupte land van de wereld
    Het land zonder trias politicas…non… duas politicas… STAAT en GELOOF…. ook al geloof ik daar bijna ook niet meer in..;-)
    Het land ZONDER vrijheid van meningsuiting
    Het land waar nog steeds geen boeven worden gevangen.
    Het land waarin de overheid zegt transparant te zijn…. NOU ik krijg er spontaan staar van.
    Het land met Staatsbanken…ABN Amro??? Satansbank?? De ABN heeft het gebrek aan goedheid en licht uitgevonden…. ENG!!!
    Het land waarin Rutten…en dat is kutten…veel belooft en niks geeft…. Helaas voor jou RUTTEN zijn WIJ niet gek Rutten…

    Kortom…ik roep iedereen op een vreedzame voettocht door Den Haag te maken tegen de gevestigde orde… Muse…They will not control us….

    land van de wereld…

    Antwoorden
  65. Handje Constantje.

    Antwoorden
  66. Ons geld is van ons,ben het met Rian helemaal eens.

    Antwoorden
  67. Ons geld is van ons

    Antwoorden
  68. Ben het helemaal met Rian eens. Blijf van ons geld af !!!!
    Daar is heel hard voor gewerkt.

    Antwoorden
  69. ons geld is NIET van de bank!

    Antwoorden
  70. Fucking system bha

    Antwoorden
  71. Als wij toch aan het tekenen zijn, onderteken dan ook meteen deze petitie:
    https://petities.nl/petitions/nederland-eist-het-ontslag-van-kabinet-rutte-2?locale=nl

    Antwoorden
  72. Contant geld moet blijven, financiele vrijheid betekend dat voor mij. Winkels die geen contant geld willen, daar koop Ik principieel niet!

    Antwoorden
  73. Corneli Bosma

    Contant geld is financiële vrijheid en moet blijven.
    Winkels die geen contant geld willen daar koop Ik principieel niet Handen af van contant geld.

    Antwoorden
  74. Leon van Ruiten

    Ons geld, afblijven

    Antwoorden
  75. Afblijven!!!!!!!

    Antwoorden
  76. Contant geld moet blijven.

    Antwoorden
  77. willem veenstra

    1.7 % spaarbelasting + (VR-heffing)
    2 % negatieve rente +
    2% inflatie

    dan liever de oude sok of Bitcoins

    Antwoorden

Geef een reactie